Eigenaren vakantiewoningen – BTW ondernemer

Beeldmerk Equus“Bent u geïnteresseerd in ons arrangement, of wilt u meer informatie, bel of mail met onze belastingadviseur Wim van den Brink RB.”

0318-693500
wbrink@equus.nl

Heeft u een vakantiewoning die u ook aan anderen verhuurt en ontvangt u hiervoor een huurvergoeding? Zo ja, dan wordt u door de belastingdienst beschouwd als ondernemer. U heeft dan de verplichting om een administratie bij te houden, facturen uit te schrijven en per kwartaal aangifte van btw te doen. U kunt hiervoor een btw nummer aanvragen bij de belastingdienst. Heeft u de verhuur ondergebracht bij een verhuurorganisatie, dan stellen zij vaak een factuur op (een zgn. contra-factuur). Omdat u de verhuurder bent, dient u op deze factuur uw btw-nummer te vermelden.

Maar als er geen btw nummer bekend is bij uw verhuurorganisatie, zullen zij uw huur inkomsten exclusief btw aan u uitbetalen, in plaats van inclusief. Daarnaast wordt er een verhuurprovisie in rekening gebracht, waarover weer btw verschuldigd is. Heeft u geen btw nummer, dan mist u een deel van de huuropbrengsten, maar betaalt u wel btw over de verhuurbemiddeling. Belangrijk is ook dat u de mogelijkheid mist om een groot deel van de btw op de aankoop van uw vakantiewoning terug te vragen.

Veel particulieren zien echter op tegen de administratieve rompslomp van het btw-ondernemerschap! Equus accountants en belastingadviseurs biedt daarom eigenaren van vakantiewoningen een btw-arrangement aan. Wij regelen uw aanmelding als btw-ondernemer bij de belastingdienst en wij verzorgen de aangifte van de omzetbelasting voor u. En….de btw op onze nota is voor u natuurlijk weer aftrekbaar! Bent u geïnteresseerd in ons arrangement, of wilt u meer informatie, bel of mail met onze belastingadviseur Wim van den Brink RB.
t: 0318-693500
e: wbrink@equus.nl