Toerisme steeds belangrijker voor Nederland

Het toerisme wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse economie. Voor het tweede jaar op rij zijn toeristische bestedingen in 2015 met circa vijf procent gegroeid ten opzichte van het jaar daarvoor. De totale waarde van toeristische bestedingen bedraagt inmiddels 72,7 miljard euro. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Buitenlandse toeristen hebben vorig jaar in ons land bijna twintig miljard euro uitgegeven, ruim dertien procent meer dan in het jaar daarvoor. Het aantal buitenlandse toeristen groeide met acht procent.

In 2010 was de toerismesector nog goed voor een toegevoegde waarde (tegen basisprijzen) van 17,3 miljard euro. In 2015 is dit gegroeid naar 23,3 miljard euro, een stijging van bijna 35 procent. Omdat de toerismesector harder groeit dan de rest van de economie, is ook het aandeel van het toerisme in het bruto binnenlands product gestegen naar 3,8 procent in 2015 (2010: 3 procent).

Het aantal banen in de sector is in 2015 met 3,5 procent gestegen naar 626 duizend, een stijging van 21 duizend banen oftewel ruim drie procent. In totaal werkten er vorig jaar 529 duizend mensen in het toerisme.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *