BTW-verrekening

Belastingplan 2018

Afschaffing inkeerregeling treft niet alleen zwartspaarders

De belastingplannen die het demissionaire kabinet Rutte op Prinsjesdag presenteerde, waren relatief bescheiden. Dit hebt u ongetwijfeld vernomen. Uiteraard had niemand anders verwacht, maar het is net zo vanzelfsprekend dat de voornemens gevolgen hebben voor iemand in uw positie. Ons kantoor staat voor u klaar deze gevolgen met u door te nemen.

Samenhang
Hoe bescheiden de belastingplannen van het demissionaire kabinet ook zijn, zelfs voor een compacte samenvatting schiet de ruimte hier tekort.

Bovendien is de kans aanwezig dat we zaken samenvatten die niet op uw situatie van toepassing zijn. En we zouden de samenhang tussen de plannen tekort kunnen doen.

Inkeerregeling
In elk geval valt er het een ander te melden op het gebied van inkomstenbelasting, loonbelasting (afschaffen fictieve dienstbetrekking voor niet-uitvoerende bestuurders van een beursgenoteerde vennootschap), vennootschapsbelasting, dividendbelasting en omzetbelasting.

De inkeerregeling wordt afgeschaft. Dit heeft niet alleen betrekking op zwartspaarders, maar ook op ondernemers: correctie op een aangifte loonbelasting of btw-aangifte binnen twee jaar kan niet meer automatisch zonder boete.

  • De belastingplannen van het demissionaire kabinet Rutte zijn bescheiden van omvang, maar hebben gevolgen voor iemand in uw positie.
  • Correctie op een aangifte loonbelasting of btw binnen twee jaar kan niet meer automatisch zonder boete.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat:0318 – 693 500 of  info@equus.nl

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *