BTW-verrekening

BTW-verrekening

BTW-verrekening op eigen houtje ongewenst
Het lijkt zo logisch: u moet BTW betalen, maar u hebt ook nog een bedrag aan BTW te goed. Streep het tegen elkaar weg, meld het aan de inspecteur en klaar is Kees. Kees blijkt echter in zo’n geval helemaal niet klaar, want wat hij gedaan heeft, mag niet.

Voorwaarden
Wat wel is toegestaan, is verzoeken om uitstel van betaling omdat u nog een BTW-teruggave te goed hebt. Zulke zaken verzorgt ons kantoor natuurlijk graag voor u: weer een zorg minder. Succesvol verzoeken om uitstel van betaling in dit soort situaties is aan een aantal voorwaarden verbonden.

Hoofdpijn
Sommige van deze voorwaarden kunnen onredelijk lijken, maar wanneer u de strijd aangaat met regelgeving krijgt u meestal hoofdpijn en zelden het gelijk aan uw kant.
Vanzelfsprekend is ons kantoor uitstekend op de hoogte van alle voorwaarden en verplichtingen waaraan u moet voldoen. Wij staan voor u klaar.

  • Wanneer u BTW moet betalen terwijl u nog BTW te goed hebt, kunt u onder bepaalde voorwaarden uitstel van betaling aanvragen (of wij doen dat voor u).
  • Het is niet toegestaan op eigen houtje BTW-verplichtingen weg te strepen tegen BTW die u te goed hebt.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: 0318 – 693 500 of  info@equus.nl

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *