conserverende aanslag

Conserverende aanslag terecht?

Wanneer u als dga in een ander land gaat wonen, legt de Belastingdienst een zogeheten conserverende aanslag op over in eigen beheer opgebouwde pensioen- en lijfrenteaanspraken. De Belastingdienst doet dit om recht te behouden op de belasting over uw inkomen. Het voert te ver hier precies uit te leggen hoe en op welke gronden de Belastingdienst deze aanslag berekent, maar ons kantoor staat uiteraard voor u klaar om u te vertellen over haken, ogen en mogelijkheden in dezen.

Hoge Raad
Belangrijk: de vraag is actueel of en wanneer de Belastingdienst gerechtigd is tot het opleggen van zo’n aanslag. De rechtbank heeft de Hoge Raad hierover vragen voorgelegd.

Het is de bedoeling dat de antwoorden aanknopingspunten geven op basis waarvan beslissingen kunnen worden genomen ten aanzien van het opleggen van conserverende aanslagen. Die antwoorden kunnen nog wel even op zich laten wachten.

Bezwaar
Intussen is het aan te bevelen bezwaar te maken tegen een conserverende aanslag, al is het maar om uw rechten te behouden. Als u emigratieplannen hebt, is het een goed idee uit te zoeken hoe het zit met de verdeling van heffingsrechten tussen Nederland en het land van uw keuze. Ook hierin staat ons kantoor u uiteraard graag ter zijde.

  • Maak bezwaar tegen een conserverende aanslag, al is het maar om uw rechten te behouden.
  • Emigratieplannen? Hoe zit het met de verdeling van heffingsrechten tussen Nederland en het land van uw keuze?

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *