Energiezuinig, duurzaam plus fiscaal voordeel

Wanneer u wilt investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie, dan kunt u in aanmerking komen voor fiscaal voordeel. Wanneer u grond beschikbaar hebt, kan dit bijvoorbeeld door zonnepanelen in veldopstelling, aangesloten op het midden- of hoogspanningsnet. Hiertoe bestaat de EIA (Energie-investeringsaftrek).

Bedrijfsmiddelen en prestatie-eisen
Via de EIA kunt u van de investering in energiebesparende bedrijfsmiddelen 55,5% van de kosten extra aftrekken van de fiscale winst, naast de gewone afschrijving. Voor 2017 is een nieuwe Energielijst gepresenteerd, waarin u kunt lezen welke bedrijfsmiddelen (plus prestatie-eisen) onder de regeling vallen. Googlet u eens op ‘Energielijst 2017’.

Comfortabel
De site die u vindt, is onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. U vindt daar allerlei informatie, onder andere de betreffende Energielijst, het digitale meldingsformulier, een zoekfunctie voor de Energielijst, voorbeeldprojecten en nieuwsberichten. Uiteraard staat ons kantoor voor u klaar om alles voor u te regelen. Wel zo comfortabel.

  • Investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie kan fiscaal lonend zijn.
  • Dit kan bijvoorbeeld door zonnepanelen in veldopstelling, aangesloten op het midden- of hoogspanningsnet.

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *