bijverdiensten

Hogere ontslagvergoeding voor u?

De ontslagvergoeding via de Wet Werk en Zekerheid is sinds 1 juli 2015 versoberd. De ‘gouden handdruk’, die fors kon oplopen bij een lang dienstverband en door het meewegen van persoonlijke omstandigheden en de hoogte van het salaris, werd daarmee verleden tijd. Maar eind juni van dit jaar heeft de Hoge Raad bepaald dat persoonlijke omstandigheden toch weer mee kunnen tellen bij het vaststellen van de ontslagvergoeding.

Maatstaf
Sinds de versobering is de transitievergoeding de maatstaf, met een maximum van €77.000, of een jaarsalaris als dat hoger is dan €77.000.

Bij uitzondering kan hiervan worden afgeweken, bijvoorbeeld als beëindiging van de arbeidsovereenkomst onrechtmatig was. Door de rechter wordt dan van de werkgever ter compensatie een billijke vergoeding gevraagd.

Gespecialiseerde juristen
De Hoge Raad heeft eind juni bepaald dat bij het vaststellen van een billijke vergoeding meer omstandigheden van de werknemer moeten meetellen: de lengte van het dienstverband en de gevolgen van het ontslag voor de werknemer, afgezet tegen de situatie waarin de arbeidsovereenkomst hersteld zou zijn. Wanneer u te maken krijgt met een vaststellingsovereenkomst staat ons kantoor u graag terzijde met advies en brengen we u in contact met gespecialiseerde juristen. Daarnaast adviseren we u hoe het beste om te gaan met het bedrag dat u uiteindelijk in handen krijgt.

  • De Hoge Raad heeft bepaald dat persoonlijke omstandigheden mee kunnen tellen bij het vaststellen van de ontslagvergoeding.
  • Ons kantoor adviseert u graag hoe het beste om te gaan met het bedrag dat u uiteindelijk in handen krijgt.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: 0318 – 693 500 of  info@equus.nl

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *