ANBI

Regelwijzigingen ANBI en SBBI

Regelwijzigingen ANBI’s en SBBI’s
Staatssecretaris Snel van Financiën wil verbeteringen in de regelgeving met betrekking tot ANBI’s (Algemeen Nut Beogende Instellingen) en SBBI’s (Sociaal Belang Behartigende Instellingen). Wanneer deze wijzigingen doorgang vinden, zijn ze uiteraard van belang voor u, wanneer uw vereniging of stichting de ANBI- of SBBI-status heeft. Ons kantoor houdt vanzelfsprekend de vinger aan de pols en we staan voor u klaar de financiële gevolgen van de eventuele wijzigingen met u door te nemen.

Verbijzonderingen
Regelingen, zoals de giftenaftrek en andere regelingen voor ANBI’s en SBBI’s, kennen veel verbijzonderingen, waardoor een en ander niet bepaald inzichtelijk is, zo stelt staatssecretaris Snel. Dit bemoeilijkt de uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid van de regelgeving.

Anti-oppoteis
Als verbetering ziet Snel bijvoorbeeld uitbreiding van de publicatieplicht van ANBI’s en verscherpt toezicht op naleving van deze plicht. Ook wil hij bekijken of de anti-oppoteis kan worden versoepeld en of de regels met betrekking tot de giftenaftrek kunnen worden vereenvoudigd.

  • Staatssecretaris Snel wil de uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid van de regelgeving met betrekking tot ANBI’s en SBBI’s verbeteren.
  • Ook wordt gekeken naar versoepeling van de anti-oppoteis en vereenvoudiging van de regels met betrekking tot de giftenaftrek.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: 0318 – 693 500 of  info@equus.nl

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *