woz

Restschuldregeling ten einde

Op 31 december 2017 loopt de zogenoemde restschuldregeling af. De regeling werd in 2012 ingevoerd om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Voor huiseigenaren die hun woning met verlies verkopen, zijn de rente en kosten van de restschuldfinanciering maximaal 15 jaar aftrekbaar.

Vereniging Eigen Huis
Staatssecretaris Wiebes van Financiën is van mening dat de woningmarkt zich in het hele land sterker heeft hersteld dan verwacht. Omdat Wiebes daarnaast verwacht dat het herstel zal doorzetten, wil hij niet verder met de regeling. De Vereniging Eigen Huis (VEH) is het niet eens met de staatssecretaris – er zouden nog zo’n 340.000 huizen ‘onder water’ staan – en dringt erop aan dat de regeling wordt voortgezet. Dit lijkt vooralsnog niet succesvol.

Consequenties
Wanneer uw huis nog ‘onder water’ staat en u overweegt verkoop, dan kunt u óf de overdracht voor 31 december dit jaar laten plaatshebben, óf u wacht tot uw huis ‘boven water’ komt. Ons kantoor rekent graag de eventuele consequenties van uw keuze met u door, om zo bij te dragen in het nemen van een beslissing.

  • Wanneer uw woning ‘onder water’ staat, kunt u er vooralsnog het beste van uitgaan dat de restschuldregeling op 31 december dit jaar afloopt.
  • De keuze is daarom overdracht voor 31 december, of wachten op waardestijging van uw woning.

Bron: De AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *