Werken over de grens

Grensoverschrijdend werken: belasting- en premieheffing
De term ‘grensoverschrijdend’ heeft tegenwoordig een nare bijklank. Denkt u deze bijklank even weg bij het lezen van dit artikel: we hebben het over grensoverschrijdend werken. Wanneer u met dit verschijnsel te maken hebt, zult u ontdekken dat de fiscale regels in andere landen verschillen van de regels in Nederland.

Verdragen
Het gaat hierbij vooral om de regels wat betreft de inhouding van loonbelasting en wat betreft volksverzekeringen, zorgverzekeringen en werknemersverzekeringen. Nederland heeft met diverse landen (zeker met onze buurlanden) verdragen die moeten voorkomen dat u dubbel belast wordt.

Papierwinkel
Grensoverschrijdend werken (u woont in Nederland en werkt in het buitenland voor een Nederlands bedrijf, of u woont en werkt in het buitenland, of u woont in het buitenland en werkt in Nederland) brengt nogal een papierwinkel met zich mee. Ons kantoor staat voor u klaar één en ander correct voor u af te handelen.

  • Wanneer u grensoverschrijdend werkt, zult u ontdekken dat de fiscale regels in het buitenland anders zijn.
  • Grensoverschrijdend werken brengt nogal een papierwinkel met zich mee. Ons kantoor neemt u deze zorgen graag uit handen.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Bel of mail ons voor informatie op maat: 0318 – 693 500 of  info@equus.nl

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *