woningaanpassing

Medisch voorschrift bij aanpassing woning scheelt geld

Wanneer u of een van uw gezinsleden te maken krijgt met fysieke tekortkomingen kunnen aanpassingen aan uw woning een uitkomst zijn. De kosten daarvan zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Het is uiteraard belangrijk deze voorwaarden goed in het oog te houden voor u kosten maakt.

Verklaringen niet meegewogen
Aanleiding voor ons kantoor u hierop te wijzen is een rechtszaak die onlangs speelde. Een vrouw die lijdt aan diverse aandoeningen had haar woning hierop aangepast. De kosten ervan voerde zij op als aftrekposten. De belastinginspecteur ging niet akkoord, omdat medisch voorschrift voor de aanpassingen ontbrak. De rechtbank woog verklaringen van gemeentelijke instellingen omtrent de behoefte aan de aanpassingen niet mee.

Inkomensafhankelijke drempel
Een zuur verhaal. Een ander aspect waarop moet worden gelet: aftrek is alleen mogelijk wanneer de kosten hoger zijn dan een inkomensafhankelijk vastgestelde drempel. Daarnaast is het van belang dat geen vergoeding voor aanpassingen is verstrekt. Ons kantoor leidt u graag langs de haken en ogen in de regelgeving in dezen.

  • Kosten die u maakt voor aanpassingen aan uw woning zijn aftrekbaar mits u aan bepaalde voorwaarden voldoet.
  • Aftrek is alleen mogelijk wanneer de kosten hoger zijn dan een inkomensafhankelijke drempel.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat:0318 – 693 500 of  info@equus.nl

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *