bedrijfsoverdracht

Beperking renteaftrek vennootschapsbelasting

Beperking renteaftrek in vennootschapsbelasting per 2019

Uiterlijk op 31 december 2018 moet in Nederland de earnings-strippingmaatregel wettelijk vastgelegd zijn. De maatregel gaat vervolgens in op 1 januari 2019 en dient ter beperking van de renteaftrek in de vennootschapsbelasting. De maatregel maakt deel uit van het Europese streven belastingontwijking tegen te gaan. Elk land kan  zelf invulling geven aan de maatregel.

Effecten

Welke effecten toepassing van de earnings-strippingmaatregel zal hebben is nu nog niet precies te zeggen, omdat invulling ervan op de ‘to do list’ van het kabinet Rutte III staat. Bovendien ontbreekt hier uiteraard de ruimte om alle eventuele details uiteen te zetten. Vanzelfsprekend praten we u graag even bij in een persoonlijk onderhoud over te verwachten effecten en hoe hiermee om te gaan.

Ontsnappingsroutes

Op zich biedt de Europese richtlijn ontsnappingsroutes om onder voorwaarden onder de beperking van de renteaftrek uit te komen. Welke mogelijkheden Nederland zal toestaan is aan Rutte III. Wel blijkt uit het regeerakkoord dat de regelgeving in Nederland strikter zal zijn dan nu al staat in een concept-wetsvoorstel.

  • Invulling van de earnings-strippingmaatregel moet uiterlijk op 31 december 2018 haar beslag krijgen.
  • Uit het regeerakkoord van Rutte III blijkt dat de regelgeving in Nederland tamelijk strikt zal zijn.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: 0318 – 693 500 of  info@equus.nl

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *