Belastingdienst en uw uitvaartverzekering

Met ingang van afgelopen 1 januari hebben natura-uitvaartverzekeraars een zogeheten renseigneringsverplichting. Dit houdt in dat verzekeraars de plicht hebben de Belastingdienst te informeren over opgebouwd kapitaal wanneer dit groter is dan €6977, omdat dit wordt gezien als extra spaarbedrag. Ons kantoor staat uiteraard klaar om voor u de exacte gevolgen door te rekenen.

Afkopen
Kapitaal-uitvaartverzekeraars en levensverzekeraars hadden al de plicht deze informatie door te geven aan de Belastingdienst, die dit opgebouwde vermogen ziet als extra spaarbedrag. Het is namelijk mogelijk een uitvaartverzekering af te kopen en het opgebouwde vermogen te ontvangen terwijl iemand nog in leven is.

Onwetendheid
Weinig mensen zijn op de hoogte van de renseigneringsverplichting van kapitaal-uitvaartverzekeraars, zo blijkt uit onderzoek door de branche zelf. Deze onwetendheid wat betreft natura-uitvaartverzekeringen zal groter zijn, omdat de bepaling pas sinds 1 januari dit jaar bestaat. Vanaf 2018 zal het voor het eerst gaan plaatsvinden.

  • Wanneer uw opgebouwde vermogen bij een natura-uitvaartverzekeraar dit jaar boven €6977 komt, is de verzekeraar verplicht dit aan de Belastingdienst door te geven.
  • Deze verplichting bestond al voor kapitaal-uitvaartverzekeraars, maar weinig mensen zijn hiervan op de hoogte.

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *