afkoop pensioen

Pensioen dga: de stand van zaken

Verwacht wordt dat de ‘Wet uitfasering pensioen in eigen beheer’ – inmiddels goedgekeurd door de Eerste Kamer – op 1 april 2017 van kracht wordt. Deze wet zou de knelpunten van het pensioen in eigen beheer weg moeten nemen. Knelpunten zijn onder andere het verschil in fiscale en commerciële waardering van de pensioenverplichting en de bijbehorende dividendklem.

Toestemming
Na invoering van deze wet hebt u als dga drie keuzen: het premievrij aanhouden van het opgebouwde pensioen in eigen beheer, het omzetten van de fiscale waarde in een oudedagsverplichting of het afkopen van het pensioen. Voorafgaand aan keuze 2 en 3 wordt het pensioen in eigen beheer tot de fiscale waarde afgestempeld. In alle gevallen zal uw pensioeninkomen lager uitvallen dan u beoogde. Ook hebt u voor het omzetten of afkopen van uw pensioen toestemming nodig van uw (ex-)partner. Dat geldt natuurlijk ook voor het vervallen van het recht op partnerpensioen.

Vervangende oplossingen
Graag neemt ons kantoor met u uw situatie door. Welke keuze heeft voor u welke gevolgen? Welke verzekeringen zijn er met betrekking tot het pensioen? Zijn er vervangende oplossingen nodig? Belangrijke vragen, maar de antwoorden zijn uiteraard belangrijker. Die antwoorden vinden wij voor u.

  • Na invoering van de ‘Wet uitfasering pensioen in eigen beheer’ moet u als dga belangrijke keuzen maken.
  • In alle gevallen valt uw pensioeninkomen lager uit: welke vervangende oplossingen zijn nodig?

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *