sponsoring

Sponsoring en fiscus

Nu het goed gaat met de economie neemt de kans toe dat u ondernemers bereid vindt uw vereniging te sponsoren. Dat kan in geld en in natura, of door middel van een combinatie van die twee. Wel is het van belang dat u de regels van de fiscus in de gaten houdt. Dat geldt ook voor de sponsor. De regelgeving is hier en daar een tikje ingewikkeld. Ons kantoor staat u uiteraard graag terzijde.Tegenprestaties
Een sponsor kan in natura bijdragen aan het welzijn van uw vereniging door bijvoorbeeld kleding en/of materialen te verstrekken. Tegenprestaties, die u als vereniging kunt leveren aan een sponsor in geld en/of natura, zijn in diverse vormen denkbaar: bijvoorbeeld reclame in het clubblad, reclameborden en de sponsornaam op de kleding. Wanneer de omzet van uw fondswervende diensten onder de €50.000 blijft, bent u vrijgesteld van btw.

Aftrekbaar
Een onderdeel van uw verhaal voor een potentiële sponsor kan zijn dat een ondernemer de kosten van sponsoring kan aftrekken van de winst. Wel moet er dan voor de sponsor een zakelijk belang aantoonbaar zijn. Er zijn echter ook omstandigheden waarin slechts een deel van de kosten aftrekbaar is voor de sponsor. We lichten u graag voor, dat geldt ook voor uw potentiële sponsor.

  • Onderdeel van uw verhaal voor een potentiële sponsor kan zijn dat deze de kosten van sponsoring kan aftrekken van de winst.
  • Er zijn echter ook omstandigheden waarin voor de sponsor slechts een deel van de kosten aftrekbaar is.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: 0318 – 693 500 of  info@equus.nl

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *