europees hof

Fiscale concernregeling

Overgangsmaatregel fiscale concernregeling
Het Europese Hof van Justitie heeft de zogeheten fiscale concernregeling in het verdomhoekje gezet. Deze regeling, die het mogelijk maakt dat Nederlandse bedrijven met dochterbedrijven in Nederland door de Belastingdienst als één fiscale eenheid worden gezien, moet verdwijnen.

Anticiperen
Tot opluchting van ondernemersorganisaties geeft staatssecretaris Snel van Financiën bedrijven tot eind dit jaar de tijd om te anticiperen op de negatieve gevolgen van deze maatregel. Het Europese Hof wil de fiscale concernregeling weg hebben, omdat deze discriminerend zou werken ten opzichte van Nederlandse bedrijven met buitenlandse dochters.

Lastenverzwaringen
De ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij met de extra tijd die bedrijven krijgen. Vooral voor het MKB werden lastenverzwaringen gevreesd, zonder de overgangsregeling. De organisaties hopen op een nieuwe concernregeling, die genade kan vinden in de ogen van het Europese Hof.

  • De zogeheten fiscale concernregeling verdwijnt op last van het Europese Hof.
  • Bedrijven krijgen tot eind dit jaar de tijd hierop te anticiperen. Ons kantoor anticipeert graag met u mee.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: 0318 – 693 500 of  info@equus.nl

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *