bv

Past de BV u nog

Past de BV u nog? 

De economie trekt aan, maar toch kan het zijn dat uw BV tegenwind ondervindt. Bijvoorbeeld zodanig dat de BV niet meer in staat is salaris aan u uit te keren, terwijl dit verplicht is. Het wordt dan tijd u af te vragen of een BV de juiste behuizing is voor uw zakelijke activiteiten. Uiteraard is dit een kwestie van rekenen. Ons kantoor doet dit graag voor u.

Vrijstellingen
Voor een BV wordt vaak gekozen vanwege onder andere fiscale voordelen, beperkte aansprakelijkheid (onder voorwaarden), meer uitstraling en het voorkomen van erfbelasting. Maar wanneer de winst tegenvalt, of u draait met verlies, kan omzetting naar bijvoorbeeld een eenmanszaak aantrekkelijk zijn vanwege fiscale vrijstellingen. Ook bent u af van de verplichting salaris aan uzelf toe te kennen.

Complex of eenvoudig
Omzetting van een BV naar een eenmanszaak kan ‘geruisloos’ en ‘met ruis’. ‘Geruisloos’ is enigszins complex, ‘met ruis’ is relatief eenvoudig. Voor een uitleg van deze begrippen ontbreekt ons hier de ruimte, maar over één nacht ijs gaan is ook wat een keuze in dezen betreft onverstandig. Ons kantoor staat u uiteraard graag terzijde met raad en daad.

  • Voor een BV wordt vaak gekozen vanwege onder andere fiscale voordelen.
  • Bij tegenvallende winst of verlies kan omzetting naar bijvoorbeeld een eenmanszaak aantrekkelijk zijn.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: 0318 – 693 500 of  info@equus.nl

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *