woz

Voordelen hogere WOZ

Hogere WOZ-beschikking niet altijd nadelig
Binnenkort valt de WOZ-beschikking bij u op de deurmat. Vindt u deze te hoog, dan hebt u zes weken (na dagtekening) de tijd om bezwaar te maken. Dat geldt ook wanneer u de beschikking te laag vindt. We gaan hieronder kort op deze materie in. En uiteraard staat ons kantoor voor u klaar om het bezwaarschrift in orde te maken. Er bestaan diverse manieren om te bepalen of een WOZ-beschikking juist is of niet. Bel of mail ons: we vertellen het u graag.

Lagere hypotheekrente
Een te hoge beschikking heeft bekende nadelen: u betaalt te veel belasting. De WOZ-waarde werkt ook door in andere heffingen. Maar een hogere WOZ-waarde heeft ook voordelen, bijvoorbeeld wanneer u geld wilt lenen, of als u een lagere hypotheekrente wilt. Hypotheekverstrekkers berekenen namelijk meer rente naarmate zij meer risico denken te lopen.

Persoonlijke situatie

Om te bepalen of u met een hogere of lagere WOZ-beschikking beter af bent, is wat rekenwerk vereist. Altijd beter af met een lagere beschikking is in elk geval niet waar. Het hangt van uw persoonlijke situatie en wensen af wat het beste is. Ons kantoor neemt een en ander graag met u door.

  • Rekenwerk is vereist om te bepalen of u met een hogere of lagere WOZ-beschikking beter af bent.
  • Altijd beter af met een lagere beschikking is in elk geval niet waar.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: 0318 – 693 500 of  info@equus.nl

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *