fiscus vereniging

Verbetering betaalgedrag grote bedrijven stagneert

MKB
Het midden- en kleinbedrijf (MKB) heeft nog altijd te kampen met slecht betaalgedrag van grote bedrijven. In het derde kwartaal van dit jaar werd het betaalgedrag voor het eerst in twee jaar zelfs wat minder. Informatieleverancier Graydon heeft dit uitgezocht. Voor ondernemers in het MKB is dit uiteraard geen goed nieuws. Ons kantoor staat voor u klaar met advies hoe zo goed mogelijk om te gaan met slecht betalende opdrachtgevers.

Wetgeving
Onder andere Graydon roept op tot meer initiatieven vanuit de politiek (wetgeving laat op zich wachten) en het bedrijfsleven om te komen tot beter betaalgedrag, omdat het MKB te lijden heeft onder te late betalingen. Er is al het initiatief Betaalme.nu, gesteund door het ministerie van Economische Zaken, waarbij zich inmiddels bedrijven als Heineken, Randstad, Jumbo, FrieslandCampina, KPN, NS, TomTom, ABN-AMRO en ING hebben aangesloten.

Geld vrijmaken
Deze bedrijven hebben zich verplicht facturen aan het MKB binnen dertig dagen te betalen, om op die manier het geld vrij te maken dat in openstaande rekeningen opgesloten zit. Maar de oproep tot meer initiatieven om in het algemeen tot een betere betalingsmoraal te komen is begrijpelijk, omdat zeker in het kleinbedrijf een bescheiden aantal ondernemers zaken doet met bovengenoemde grootmachten.

  • Het MKB heeft nog altijd te maken met slecht betaalgedrag van grote bedrijven
  • Ons kantoor staat voor u klaar met advies hoe zo goed mogelijk om te gaan met slecht betalende opdrachtgevers

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *