Vereniging

Verruiming sportvrijstelling nadelig voor verenigingen

Verruiming sportvrijstelling nadelig voor verenigingen
Het zat er al een tijdje aan te komen: in overeenstemming met de Europese richtlijnen wordt de sportvrijstelling met ingang van 2019 uitgebreid naar sportaccommodaties. Deze vrijstelling geldt nu nog alleen voor organisaties zonder winstoogmerk, met betrekking tot diensten die worden geleverd aan hun leden: ter zake het ter beschikking stellen van sportaccommodaties. De eis, dat deze diensten slechts aan leden worden geleverd, vervalt.

Compensatie
Het ter beschikking stellen van sportaccommodaties aan leden is nu nog belast met 6% btw, waardoor recht op btw-aftrek mogelijk is. Uitbreiding van de vrijstelling pakt om die reden nadelig uit voor gemeenten en voor sportverenigingen. Minister Hoekstra van Financiën belooft compensatie, maar de manier waarop een en ander wordt gecompenseerd is nog niet bekend.

Voorbereiden
Het effect van voornoemde maatregel en de wijze van compensatie kan voor elke sportvereniging anders uitpakken. Er is bovendien sprake van haken en ogen waartoe hier de ruimte voor uitleg ontbreekt. Hoe dan ook: u hebt nog een jaar om u voor te bereiden. Daarbij staat ons kantoor u uiteraard graag terzijde.

  • Het effect van de verruiming sportvrijstelling is voor verenigingen nadelig, compensatie volgt, maar de manier waarop is nog niet bekend.
  • Als vereniging hebt u nog een jaar de tijd u voor te bereiden op de nieuwe situatie, ons kantoor staat u graag terzijde.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: 0318 – 693 500 of  info@equus.nl

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *