fiscus vereniging

Besturen van sportvereniging vergt veel fiscale kennis

Als bestuur van een sportvereniging krijgt u te maken met diverse belastingsoorten. Bijvoorbeeld met omzetbelasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting en schenkingsrecht. Als bestuur bent u verantwoordelijk voor alle verplichtingen die deze belastingen met zich meebrengen. Er moet aangifte gedaan worden en er bestaat een administratie- en informatieplicht.

Actuele kennis
Om aan deze verplichtingen te kunnen voldoen, moet u verstand hebben van de materie. Waarbij vermeld dat de wet- en regelgeving in dezen wemelt van mitsen en maren.

Wanneer het besturen van een sportvereniging uw hobby is, is het een enorme klus de nodige kennis te vergaren en deze actueel te houden. Tenzij u zich in het dagelijks leven professioneel met deze materie bezighoudt.

Boetes en strafrecht
Voor elke sportvereniging is de situatie anders en elke sportvereniging heeft dan ook haar eigen verplichtingen. Het niet voldoen aan deze verplichtingen heeft vervelende consequenties. De Belastingdienst kan boetes opleggen en u kunt zelfs in aanraking komen met strafrecht. Daar zit u niet op te wachten, evenmin als uw vereniging.
Ons kantoor staat voor u klaar u deze zorgen uit handen te nemen.

  • Het niet voldoen aan fiscale verplichtingen heeft vervelende consequenties voor uw vereniging, maar eventueel ook voor u.
  • Het vergaren van belastingtechnische kennis en deze actueel houden, is een enorme klus.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat; 0318 – 693 500 of  info@equus.nl

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *