belasting vereniging

Voorkom kostbare fouten

De wetgeving op het gebied van verenigingen en stichtingen en hun fiscale rechten en plichten is omvangrijk en tamelijk gecompliceerd. Een kostbare fout is snel gemaakt. Zo hebben we wel eens uiteengezet hoe dramatisch het bijvoorbeeld uit kan pakken wanneer een ANBI-status met terugwerkende kracht wordt ingetrokken, als gevolg van een onvolledige boekhouding. De professionals van ons kantoor maken zulke kostbare fouten uiteraard niet.

Statuten
Veel misverstanden bestaan bijvoorbeeld over vennootschapsbelasting.

Vaak staat een stichting of vereniging daarbuiten, maar niet als uw instelling deelneemt aan het economisch verkeer en streeft naar winst. Wellicht hebt u in de statuten opgenomen  dat uw instelling geen winstoogmerk heeft, maar dit betekent niet dat u wat betreft vennootschapsbelasting buiten schot blijft.

Vrijstelling
Vrijstelling is mogelijk wanneer uw stichting of vereniging maximaal €15.000 per jaar winst maakt en de winst over dat jaar en de vier jaar daarvoor niet boven €75.000 uitkomt. Er zijn voor uw stichting of vereniging argumenten af te zien van de vrijstelling voor minimaal vijf jaar. Daarna kunt u opnieuw kiezen voor wel of geen vrijstelling. Ons kantoor staat uiteraard klaar u van gedegen advies te dienen.

  • Wanneer in de statuten staat dat uw instelling geen winst beoogt, betekent dit niet dat u wat betreft vennootschapsbelasting buiten schot blijft.
  • Vrijstelling kan gelden wanneer de winst van uw instelling maximaal €15.000 per jaar is en samen met de winst over de vier jaar daarvoor niet boven de €75.000 komt.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: 0318 – 693 500 of  info@equus.nl

Bron: de AccountantApp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *